Trappslipning

Behöver du hjälp med att slipa trappa?

Trappor i trä kan lätt slitas när folk vandrar upp och ner i dem. Ofta kan färg flagna och ytorna naggas på vissa ställen av trappan. Ett bra sätt att fräscha upp en sliten trappa är att slipa trappan.

En trappslipning är en ganska enkel insats med rätt verktyg, men det gäller att man vet vad man gör och har rätt verktyg. Att slipa trapp är en renoveringsinsats som helst ska utföras av någon med erfarenhet av trappslipning. Genom oss kan du få offerter från professionella trappslipare som är experter på att slipa trappor på bästa tänkbara sätt.

Om du planerar att måla om din trappa eller olja in den på nytt kan det vara smart med en trappslipning innan. Det förhindrar att gammal färg eller olja flagnar och bucklar sig under den nya färgen eller oljan. Det ger ett snyggare resultat som håller sig fint längre.

Varför ska jag anlita någon för trappslipning?

I teorin kan det låta som en enkel process att utföra en trappslipning, och visst, med lite grundläggande kunskaper går det i många fall helt okej att göra det själv. Men att veta precis hur slipningen ska göras för just det material som din trappa är byggt i och sedan göra rätt val av ytbehandling – ja, det blir helt enkelt bäst när proffs gör det. Dessutom sparar du tid och slipper eventuella bekymmer som kan uppstå när slipningen inte går som det var tänkt.

Hur hittar jag den mest prisvärda hantverkaren för trappslipning?

Enkelt! Genom vår offertförfrågningstjänst kommer du snabbt i kontakt med flera hantverkare som kan utföra trappslipning. Du tar del av deras offerter och kan sedan göra upp detaljerna för att komma igång med slipningen.

Priset baseras i regel på vad det är för del av trappan som ska slipas och vilka ytbehandlingsmedel som används. Med en yrkeskunnig som kan hantverket som en trappslipning innebär säkerställer du att arbetet blir så bra utfört som möjligt och till ett rimligt pris. En trappslipning är generellt inte en tidskrävande process och du har rätt till ROT-avdrag på arbetet. 

Våra senaste förfrågningar

 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en utebetongtrappa som har spruckit sönder och bitar som lossnat.
  Den vill vi ha lagad samt ha på ett nytt ytskikt.
 • Mattias bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Jag vill att min trappa som är i ek ska målas vitt, all ek tillhörande trappan blir alltså vitt och att de trappsteg som nu är inlagd matta ska bli inklätt i något fint trä.
 • Henrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Har en trätrappa inomhus (14 steg) där stegen lutar. Vill få den justerad så att alla stegen är i våg
 • Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av yttertrappa i betong. Trappan är uppbyggd av lecablock och helst vill vi bara få ytskiktet i betong att bli snyggt och luta åt rätt håll!:)
 • eva bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av en svängd gammal trapp, som knarrar. Alla steg är infrästa i vagnstycket. Har provat att skruva underifrån, men det hjälpte inte.
 • Agneta bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovera en innertrappa som idag är inklädd med nålfiltsmatta
 • Tommy bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Byta ut 7st av 14st trappsteg i en öppen loft trappa samt spackla o måla små skador i stommen. Stegen är skruvade från sidan med trädgårdarna plugg över. Trappan kommer från danska trappan o heter st 5. Stegen som ska bytas ut finns...
 • john bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Den gamla trappan knarrar, så vi vi behöver byta golvet och eventuellt måla sidorna.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.