Trappslipning

Behöver du hjälp med att slipa trappa?

Trappor i trä kan lätt slitas när folk vandrar upp och ner i dem. Ofta kan färg flagna och ytorna naggas på vissa ställen av trappan. Ett bra sätt att fräscha upp en sliten trappa är att slipa trappan.

En trappslipning är en ganska enkel insats med rätt verktyg, men det gäller att man vet vad man gör och har rätt verktyg. Att slipa trapp är en renoveringsinsats som helst ska utföras av någon med erfarenhet av trappslipning. Genom oss kan du få offerter från professionella trappslipare som är experter på att slipa trappor på bästa tänkbara sätt.

Om du planerar att måla om din trappa eller olja in den på nytt kan det vara smart med en trappslipning innan. Det förhindrar att gammal färg eller olja flagnar och bucklar sig under den nya färgen eller oljan. Det ger ett snyggare resultat som håller sig fint längre.

Varför ska jag anlita någon för trappslipning?

I teorin kan det låta som en enkel process att utföra en trappslipning, och visst, med lite grundläggande kunskaper går det i många fall helt okej att göra det själv. Men att veta precis hur slipningen ska göras för just det material som din trappa är byggt i och sedan göra rätt val av ytbehandling – ja, det blir helt enkelt bäst när proffs gör det. Dessutom sparar du tid och slipper eventuella bekymmer som kan uppstå när slipningen inte går som det var tänkt.

Hur hittar jag den mest prisvärda hantverkaren för trappslipning?

Enkelt! Genom vår offertförfrågningstjänst kommer du snabbt i kontakt med flera hantverkare som kan utföra trappslipning. Du tar del av deras offerter och kan sedan göra upp detaljerna för att komma igång med slipningen.

Priset baseras i regel på vad det är för del av trappan som ska slipas och vilka ytbehandlingsmedel som används. Med en yrkeskunnig som kan hantverket som en trappslipning innebär säkerställer du att arbetet blir så bra utfört som möjligt och till ett rimligt pris. En trappslipning är generellt inte en tidskrävande process och du har rätt till ROT-avdrag på arbetet. 

Våra senaste förfrågningar

 • Lena bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Klä trappa med trä.
 • Ingrid bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Inomhustrappa. ny spalje/räcke runt trappan. Samt ev renovering av trappan.
 • Patricia bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Ner montering samt uppsättning av trappräcke och ledstång i utrappa.
 • Hanna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Utomhustrappa till entré i betong i behov av renovering. I dagsläget är den målad med färg som inte är tänkt att använda utomhus på betong, så mycket färgsläpp och halkig. Vi vill även byta ut räcket.
 • Thea bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Slipa bort färg på trappa , all färg bort , vitmålad idag , o ledstång
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Målning av trapp. Den är vitbetsad och installerades 2010. Även försöka ta bort knarret i trappan.
 • Rodin bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Ta bort en heltäckningsmatta och sätta nya trappsteg i en inomhustrapo.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.