Trappslipning

Behöver du hjälp med att slipa trappa?

Trappor i trä kan lätt slitas när folk vandrar upp och ner i dem. Ofta kan färg flagna och ytorna naggas på vissa ställen av trappan. Ett bra sätt att fräscha upp en sliten trappa är att slipa trappan.

En trappslipning är en ganska enkel insats med rätt verktyg, men det gäller att man vet vad man gör och har rätt verktyg. Att slipa trapp är en renoveringsinsats som helst ska utföras av någon med erfarenhet av trappslipning. Genom oss kan du få offerter från professionella trappslipare som är experter på att slipa trappor på bästa tänkbara sätt.

Om du planerar att måla om din trappa eller olja in den på nytt kan det vara smart med en trappslipning innan. Det förhindrar att gammal färg eller olja flagnar och bucklar sig under den nya färgen eller oljan. Det ger ett snyggare resultat som håller sig fint längre.

Varför ska jag anlita någon för trappslipning?

I teorin kan det låta som en enkel process att utföra en trappslipning, och visst, med lite grundläggande kunskaper går det i många fall helt okej att göra det själv. Men att veta precis hur slipningen ska göras för just det material som din trappa är byggt i och sedan göra rätt val av ytbehandling – ja, det blir helt enkelt bäst när proffs gör det. Dessutom sparar du tid och slipper eventuella bekymmer som kan uppstå när slipningen inte går som det var tänkt.

Hur hittar jag den mest prisvärda hantverkaren för trappslipning?

Enkelt! Genom vår offertförfrågningstjänst kommer du snabbt i kontakt med flera hantverkare som kan utföra trappslipning. Du tar del av deras offerter och kan sedan göra upp detaljerna för att komma igång med slipningen.

Priset baseras i regel på vad det är för del av trappan som ska slipas och vilka ytbehandlingsmedel som används. Med en yrkeskunnig som kan hantverket som en trappslipning innebär säkerställer du att arbetet blir så bra utfört som möjligt och till ett rimligt pris. En trappslipning är generellt inte en tidskrävande process och du har rätt till ROT-avdrag på arbetet. 

Våra senaste förfrågningar

 • Carina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  L-formad lackad furutrappa med 13 öppna trappsteg klädda med brun heltäckningsmatta. Vill få furut målat vitt & stegen mattvättade. Det finns en furulist under varje trappsteg, som vi också vill få målade vita.
 • Maja bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Slipa måla furuttappan vit
 • Peter bad om offert för Utbildning & Kurser
  Hej !
  Jag har en furu tappa som jag behöver hjälp med. Både utseendemässigt och framförallt ta bort knaprandet. Hör gärna av er så fort som möjligt.
 • Eric bad om offert för Hem & Trädgård
  Läggning av bokparkett på fjorton trappsteg i befintlig trapp med nålfiltsmatta, i ett radhus.
 • Anna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej!

  Vi ska ta bort en gammal heltäckningsmatta i trappan och måla trappan vit. Eventuellt vill vi lägga in en ny matta men enbart på själva trappsteget. Mellan trappstegen ska det vara vit färg. Vill veta kostnaden för att ta bort limrester samt målning och eventuellt...
 • Grya bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi behöver nya steg på 2 trapper inomhus. Alt är klart och målat - fast vi behöver nya steg då de gamla är slitna.
 • Siv bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Har en trappa som ska målas vit och läggas på en ny grå matta på trappstegen. Hela trappsteget ska täckas av matta men bar stegeplattan ska ha matta och resten målas vitt. Ligger en gammal brun matta på nu som legat på i...
 • Cecilia bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej!
  Vi vill ändra vår trätrappa inomhus till andra hållet. Så den kommer ut till ett annat rum. Man måste öppna en del av väggen. /Cecilia

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.