Trappslipning

Behöver du hjälp med att slipa trappa?

Trappor i trä kan lätt slitas när folk vandrar upp och ner i dem. Ofta kan färg flagna och ytorna naggas på vissa ställen av trappan. Ett bra sätt att fräscha upp en sliten trappa är att slipa trappan.

En trappslipning är en ganska enkel insats med rätt verktyg, men det gäller att man vet vad man gör och har rätt verktyg. Att slipa trapp är en renoveringsinsats som helst ska utföras av någon med erfarenhet av trappslipning. Genom oss kan du få offerter från professionella trappslipare som är experter på att slipa trappor på bästa tänkbara sätt.

Om du planerar att måla om din trappa eller olja in den på nytt kan det vara smart med en trappslipning innan. Det förhindrar att gammal färg eller olja flagnar och bucklar sig under den nya färgen eller oljan. Det ger ett snyggare resultat som håller sig fint längre.

Varför ska jag anlita någon för trappslipning?

I teorin kan det låta som en enkel process att utföra en trappslipning, och visst, med lite grundläggande kunskaper går det i många fall helt okej att göra det själv. Men att veta precis hur slipningen ska göras för just det material som din trappa är byggt i och sedan göra rätt val av ytbehandling – ja, det blir helt enkelt bäst när proffs gör det. Dessutom sparar du tid och slipper eventuella bekymmer som kan uppstå när slipningen inte går som det var tänkt.

Hur hittar jag den mest prisvärda hantverkaren för trappslipning?

Enkelt! Genom vår offertförfrågningstjänst kommer du snabbt i kontakt med flera hantverkare som kan utföra trappslipning. Du tar del av deras offerter och kan sedan göra upp detaljerna för att komma igång med slipningen.

Priset baseras i regel på vad det är för del av trappan som ska slipas och vilka ytbehandlingsmedel som används. Med en yrkeskunnig som kan hantverket som en trappslipning innebär säkerställer du att arbetet blir så bra utfört som möjligt och till ett rimligt pris. En trappslipning är generellt inte en tidskrävande process och du har rätt till ROT-avdrag på arbetet. 

Våra senaste förfrågningar

 • Lisa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Jag skulle vilja ha limmet bortslipat och trappan målad. Det var alltså heltäckningsmatta men den är borttagen, kvar är då det besvärliga limmet.
  Trappen har 19 trappsteg.
  Så snart som möjligt :)
 • Sara bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Önskar matta på planstegen i två inomhustrappor (14 plansteg/trappa). Trapporna är från 70-talet, U-formade, öppna. Vangstycken och lister är målade för några år sedan, på planstegen ligger dock den gamla plastmattan från 70-talet kvar, här vill vi istället ha heltäckningsmatta.
 • Jörgen bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Bygga om befintlig L-trappa till U-trappa. Endast nedersta delen ska bytas ut. Trätrappa; bredd 1000 mm, höjd steg 180 mm, djup steg 250 mm. Källartrappa.
 • Fabrizio bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Reparera en träspiraltrappa.
  Det sista fotsteget sitter inte fast mot andra våningens golv. Det finns 1 cm avstånd mellan dem
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Trapprennovering.
  Byte av handledare, ledstång
  Målning
  Två st trappor i ett radhus byggt 1974.
  En högersvängd trappa på 14 steg
  En vänstersvängd trappa 14 steg.
  Idag sitter en nålfiltsmatta i trappan.
 • Stefanie bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av trappa (L -formad) 13st trappsteg som målning och Ek
  , få bort "knarret"
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Byta ut dåliga gummihandtag på metalltrappräcke.
 • Fatmire bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Behöver renovera hela min trappa

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.