Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Marika bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Fernissad, knarrande trappa i sekelskifteshus.
  Går det att få trappan att sluta knarra? Hur göra trappan prydlig trots sliten fernissa?
 • Jerker bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  svängd källartrappa av trä som har släppt 5 centimeter på ena sidan. Behöver lyftas tillbaka på plats och fästas tillbaka i betongväggen
 • linette bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Önskar bygga en trappa till vår tillbyggnad i Björkhagen, Ängelholm. Önskar en nätt och diskret trappa. L-form som kommer gå utåt i rummet. Dvs inget stöd mot vägg.

  Takhöjden är 235cm. Kontakta gärna mig för kompletterande uppgifter alt bilder.
 • Katarina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  70 talstrappa i furu och filt, öppen, helt rak, 12-13 trappsteg, 1 platå. Bra skick. Montering av steg och platå i ek, ev målning av stomme och bortagning av spalje.
 • STAFFAN bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovera trappsteg på stängd trappa inomhus usvängd till vänster med 17 trappsteg. Underlaget är befintlig trätrappa från 1917. Räkna med eller utan handleder 6 m. Rotavdrag
 • Agnetha bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Lagning av trappsats med några trappstenar mm
 • Azadeh bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi skulle vilja om strukturera våran trappa som går mellan 2 plan.
 • Noora bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Sliten stängd trappa (11 steg) som behövs slipas och målas.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.