Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Joakim bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Har en gammal furutrappa som jag skulle vilja få renoverad. Vill ha hjälp med att sätta dit nya eksteg. Det är en öppentrappa med 13 steg och svänger.
 • Jan bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  renovering av trappsteg
 • Moa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Jag vill byta ut våran befintliga trappa till en som tar mindre plats i vårt hem. Så bort med den stora trappan och in med en mindre.
 • Roine bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Omklädning av befintlig trappa (trappsteg) trä inomhus
 • Lisa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovera furutrappa. Två st L-formade furutrappor (till öv och källare) samt räcke utmed långsidan av trappöppnibg mot källare. Idag öppna trappor med nålfilt. Vill bygga in trappan, måla vagnstycken vita, klä steg med trä samt byta ut räcken, överliggare samt handledare. Om möjligt lägga till...
 • robert bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Min trätrappa har börjat spricka på mitten och jag undrar vad det kostar att laga.
  Kan skicka bilder om det underlättar.
 • Marina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Byta trappa
 • Henrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi vill ha hjälp att renovera trappan till övervåningen

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.