Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Trappa tidigare täckt med matta svängd 15 trappsteg.
  Från 70talet.
  Behöver den renoveread eller helt ny.
  Behöver komma överens med snickaren om vad som är bäst.
 • Conny bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vill ha offert på en inomhustrappa till mitt hus. Är i tankarna ute efter en rak balktrappa ca 2.70 i höjd. Måste dock inte vara balk, förslag mottages gärna. Hör av er för att komma och titta, gärna så fort som möjligt.
 • Alexandra bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Målning och uppfräschning av trappa
 • Robert bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en furutrappa i ett radhus som vi skulle få ommålad. Vi vill även ha nya trappstegsinlägg och eventuellt byta räckena mot något mindre
 • Hanna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har köpt hus som har en trappa (u-sväng, vänster, furu tror jag) med nån typ av heltäcknings- eller nålfiltsmatta. Det är 13 trappsteg (vad jag kan se utifrån bilderna). Vi får tillgång till huset 12/6 och önskar en renovering nån gång mellan 12/6-30/6 om...
 • Marcus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Trapprenovering: Nya steg och ledstång i ek, täcka baksidan på stegen, måla vit.
 • Peter bad om offert för Utbildning & Kurser
  Hej !
  Jag har en furu tappa som jag behöver hjälp med. Både utseendemässigt och framförallt ta bort knaprandet. Hör gärna av er så fort som möjligt.
 • Markus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej,

  Vi skulle vilja renovera vår trappa som är en trappa med filt både på trappstegen och mellan trappstegen. 13 trappsteg. Vi är mest intresserade av ljus ek gärna enstav. Om det är möjligt att klä både trappstegen och mellan trappstegen med trä. L-trappa vänstersvängd om...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.