Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Tobias bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Skulle vilja renovera vår entretrappa som är en betongtrappa som är målad men som snabbt tappat färgen. Skulle vilja ha en offert på en hållbar och snygg renovering.
 • Annelie bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej! Vi har en inomhustrappa i lackad furu. Den skulle vi vilja ha slipad och målad med någon vit eller grå bets eller lasyr (det som håller bäst i en trappa). Vill ej ha en heltäckande färg. Även trappräcken renoverade.
 • Frida bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi behöver slipa och lacka vår trappa.
 • Marlène bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Betongtrappa med delar som lossnat på två platser behöver renoveras.
 • Eva bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Sekelskifteshus byggt 1900-1904 ca.
  5 våningar. Vill bevara stilen.
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av yttertrappa (4 steg) samt trädgårdstrappa (2 steg). Tidigare sjösten och/eller skiffer. Behöver även förslag på vad som är lämpligt (t.ex. duracoat mm)
 • Fredrik bad om offert för Hem & Trädgård
  Trappa från 60-talet i betong/puts med tjocka klinker-plattor behöver renoveras då plattorna lossnar idag. Vi söker en liknande lösning men är öppna för förslag. Då det idag ligger cirka 3 cm tjock plattor och vi redan i nuläget har hög tröskel bör denna nivån...
 • Agneta bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Trappa utvändigt till entrén är idag inte godkänd. Byggd i impregnerat trä och byggd på stolpar. Den sticker ut i 45 graders vinkel från huset. Vi skulle vilja ha den utmed fasaden och med en avsats på mitten då den idag har 16 steg. Eventuellt...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.