Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Carina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Yttertrappa som spruckit sönder på avsats ( vid ytterdörr) källardörr under och även där har det gått sönder. Avsatsen till ytterdörren är sprucken och under lossnar det betong.
 • Anna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej!

  Vi ska ta bort en gammal heltäckningsmatta i trappan och måla trappan vit. Eventuellt vill vi lägga in en ny matta men enbart på själva trappsteget. Mellan trappstegen ska det vara vit färg. Vill veta kostnaden för att ta bort limrester samt målning och eventuellt...
 • Johanna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av furutrappa med limmad nålfilt i radhus från 1980-talet (norra Gävle). Ta bort mattan och slipa för att måla trappsteg och kort spalje och handtag vit. 13 trappsteg. Ny matta eller motsvarande lösning.
 • Robin bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Målning av trappa samt spaljé därefter lägga ekgolv på trappsteg, trappan är nu i furu!
 • Pg mohn bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Ämnar måla om trappan vit. Behöver hjälp med beklädnad av trappstegen med ek typ Dori. Svängd öppen trappa med 13 steg.
 • Angelika bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Klä in trappa
 • Sandra bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Måla lackad furutrappa inomhus.
 • Robert bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en furutrappa i ett radhus som vi skulle få ommålad. Vi vill även ha nya trappstegsinlägg och eventuellt byta räckena mot något mindre

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.