Trapprenovering

Behöver du hjälp med att renovera trappen?

Trappor är ofta den del av ett hus som slits snabbast. Belastningen kan vara hög, både för trappsteg och trappräcke. Oavsett om din trappa är i trä eller betong, mattklädd, oljad eller målad så kommer den att slitas. När folk går i trappor så slits de ofta mycket tydligare än ett vanligt golv. Det kan därför behövas en trapprenovering med jämna mellanrum. Både inomhus- och utomhustrappor slits och behöver renoveras.

Att renovera en trappa kan betyda allt från ombyggnad till ommålning – en trappa renoveras alltid utifrån de behov som finns. Renovera trappa är kanske inte det första man ger sig på som hobbysnickare och därför kan det vara bekvämt att ta in hjälp för ändamålet.

Genom oss kan du få offerter på trapprenoveringar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom oss kan du få offerter för alla typer av trapprenoveringar – både för utomhus- och inomhustrappor.

Hur kommer jag igång med trapprenoveringen?

När du bestämmer dig för att ta in hantverkare för att en trapprenovering så är förstås det första steget att välja en firma som ska utföra arbetet. Just den processen har vi underlättat genom vår tjänst här på hemsidan. Fyll bara vad du behöver hjälp med och dina kontaktuppgifter, så kommer du sedan att få offerter från upp till fem olika hantverkare.

För att hantverkarna ska kunna ge dig ett kostnadsförslag och bedöma vad som behövs för att utföra din trapprenovering på bästa sätt så vill de i regel ha mer information. I många fall gör de ett hembesök där de tar mått och samlar in annan information som de behöver.

När du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så är det sedan bara en fråga om att bestämma datum för renoveringen och luta dig tillbaka.

ROT-avdrag för trapprenoveringar

Trapprenoveringar är ett hantverksarbete som omfattas av ROT-avdraget, vilket betyder att du kan göraavdrag på arbetskostnaden. När du får ta del av kostnadsförslagen ska det tydligt framgå om ROT är medräknat i priset och hur stort avdraget är. 

Använd vår kostnadsfria tjänst redan idag för att ansöka om hantverkare som kan utföra din trapprenovering! 

Våra senaste förfrågningar

 • Carina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Yttertrappa som spruckit sönder på avsats ( vid ytterdörr) källardörr under och även där har det gått sönder. Avsatsen till ytterdörren är sprucken och under lossnar det betong.
 • Kristoffer bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Våran trappa inomhus knarrar som bara den. Vi vill ha bort knarret och ha den ommålad/utbytt. Det är en stängd trappa med 14 steg plus ett viloplan i mitten. Så totalt 15 steg.
 • Johanna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi behöver hjälp att slipa ner och måla vår trätrappa. Vi behöver också hjälp att barnsäkra den genom att sätta upp plankor mellan trappstegen och sätta upp fallskydd/ plankor på sidorna.
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Målning av trapp. Den är vitbetsad och installerades 2010. Även försöka ta bort knarret i trappan.
 • Sanija bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej, jag är intereserad att renovera mina trappor, jag vill veta priset
 • Sanna bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  En smal trappa med räcke, är student och har inte tillgång till rut
 • Pim bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Hej! Jag vill ha hjälp med att renovera min trappa. Jag vill ha nya trappsteg i ek, gärna vitbetsad. Trappan är öppen i dagsläget, men jag vill ha den stängd med sättsteg i vitbetsad ek. Trappan är L-formad, 13 steg lång och klädd med nålfiltsmatta...
 • STAFFAN bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovera trappsteg på stängd trappa inomhus usvängd till vänster med 17 trappsteg. Underlaget är befintlig trätrappa från 1917. Räkna med eller utan handleder 6 m. Rotavdrag

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.