Trappmålning

Behöver du hjälp med att måla trappa?

Trappor behöver liksom väggar och snickerier målas och målas om. Det som skiljer trappmålning från målning av väggar, lister eller dörrar är att trappor slits på ett annat sätt. När folk går i trapporna skapas ett naturligt slitage på trappstegens ytor, något som väggar klarar sig undan. Det är därför speciellt att måla trapp. Dels behöver färgen verkligen sätta sig och dels behöver man använda en slitstark färg.

Ofta är ytorna i trapport även speciella vilket det gäller att ta hänsyn till när du ska måla trappa. Genom att ta in en målare som målar trappan kan du säkerställa ett professionellt resultat och en jämnmålad trappa som håller väl mot slitage.

Med vår tjänst kan du som företag, förening eller privatperson komma i kontakt med, och få offerter ifrån, seriösa aktörer inom trappmålning. Vi har bara seriösa leverantörer i vårt system som erbjuder schyssta priser och gör ett bra jobb utan tjafs.

Se till att få gjort renoveringsarbete i samband med målningen

Att helt enkelt bara måla över skavanker på en sliten trappa är inte en särskilt hållbar lösning. Snart kommer samma defekter visa sig igen, och du kommer behöva utföra proceduren en gång till. Givetvis skiljer det sig från fall till fall, men ofta rekommenderas att göra ett gediget förarbete i samband med trappmålningen – en lättare renovering eller slipning.

Själva måleriarbetet görs ofta i flera steg, med grundmålning och sedan ett par täckmålningar.

Låt en professionell hantverkare ta en titt på din trappa för att bedöma hur stort renoveringsbehov som finns på din trappa innan färgen ska strykas på! 

Ta in kostnadsförslag och välj hantverkare

Kostnaden är alltid en viktig del av hantverksarbete ­– vi vill aldrig betala för mycket för att få ett arbete utfört. Samtidigt vill vi förstås att hantverkaren som kommer hem till oss ska vara pålitlig och skicklig.

Det är därför som vi har gjort det enkelt att ta in offerter från flera olika hantverkare, där både kostnadsförslag och information om de olika hantverkarna presenteras för dig. Ta dig tiden att låta hantverkarna presentera sina förslag på hur just din trappmålning ska utföras på bästa sätt och till vilken kostnad, och välj sedan den utförare som passar dina kriterier allra bäst.

Våra senaste förfrågningar

 • Anette bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Ny entrétrappa på framsidan. I nuläget öppen för material, men mest inne på behandlat trä. Möjligen tak till. Offert önskas.
 • Maria bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Gammal, dålig inomhustrappa från 1914 skulle behöva bytas helt.
 • Linda bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  2 Trappor i radhus, öppen trappa som vitmålad med plastmatta på stegen och gummilist framtill.
  Önskas ta bort mattan och få den målad. Även få hjälp med måla räcket runt trappan och ledstång.
 • Susanne bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Furutrapp 12 steg U trapp ner till källare. Vagnstycke gett sig. Behöver hjälp med detta.
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi behöver hjälp med att snygga till vår utetrapp som är i betong och den är är i dåligt skick. den är 5 steg samt en yta på kanske 5-6 kbm.
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en källartrappa i trä med limmad matta på som vi vill göra i ordning på något sätt. Trärent och målad eller reparationssats, det beror på priset.
 • Ann-Louise bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Slipning av furutrappa. Bara stegen inte vagnen.
 • Psa bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Ta bort heltäckningsmatta och plastmattan under, slipa trappan trärent. Ca 15 steg, svängd trappa.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.