Trappmålning

Behöver du hjälp med att måla trappa?

Trappor behöver liksom väggar och snickerier målas och målas om. Det som skiljer trappmålning från målning av väggar, lister eller dörrar är att trappor slits på ett annat sätt. När folk går i trapporna skapas ett naturligt slitage på trappstegens ytor, något som väggar klarar sig undan. Det är därför speciellt att måla trapp. Dels behöver färgen verkligen sätta sig och dels behöver man använda en slitstark färg.

Ofta är ytorna i trapport även speciella vilket det gäller att ta hänsyn till när du ska måla trappa. Genom att ta in en målare som målar trappan kan du säkerställa ett professionellt resultat och en jämnmålad trappa som håller väl mot slitage.

Med vår tjänst kan du som företag, förening eller privatperson komma i kontakt med, och få offerter ifrån, seriösa aktörer inom trappmålning. Vi har bara seriösa leverantörer i vårt system som erbjuder schyssta priser och gör ett bra jobb utan tjafs.

Se till att få gjort renoveringsarbete i samband med målningen

Att helt enkelt bara måla över skavanker på en sliten trappa är inte en särskilt hållbar lösning. Snart kommer samma defekter visa sig igen, och du kommer behöva utföra proceduren en gång till. Givetvis skiljer det sig från fall till fall, men ofta rekommenderas att göra ett gediget förarbete i samband med trappmålningen – en lättare renovering eller slipning.

Själva måleriarbetet görs ofta i flera steg, med grundmålning och sedan ett par täckmålningar.

Låt en professionell hantverkare ta en titt på din trappa för att bedöma hur stort renoveringsbehov som finns på din trappa innan färgen ska strykas på! 

Ta in kostnadsförslag och välj hantverkare

Kostnaden är alltid en viktig del av hantverksarbete ­– vi vill aldrig betala för mycket för att få ett arbete utfört. Samtidigt vill vi förstås att hantverkaren som kommer hem till oss ska vara pålitlig och skicklig.

Det är därför som vi har gjort det enkelt att ta in offerter från flera olika hantverkare, där både kostnadsförslag och information om de olika hantverkarna presenteras för dig. Ta dig tiden att låta hantverkarna presentera sina förslag på hur just din trappmålning ska utföras på bästa sätt och till vilken kostnad, och välj sedan den utförare som passar dina kriterier allra bäst.

Våra senaste förfrågningar

 • Jesper bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Trappmåling. Slipning och målning.
 • Sonja bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Behöver renovera min trappa som är sliten och behövs målat från ek till vitt och även räcken vill jag byta ut till något mer modernt och stilrent.
 • Ingela bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Öppen, lackad furutrappa, 14 steg. Även räcke till spaljé övre plan. Spaljé ska ej målas. Målas vit eller vitlaseras.
 • andras bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Lägga nålfiltsmatta i trappa. Just nu är mattan målad med vit färg. Behöver slipas ( få till den matta ytan) sen limning av matta
 • Camilla bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en furutrappa inomhus som vi vill få slipad och målad till vitt. Eventuellt ska planstegen målas om i någon träton.
 • Anton bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Renovering av trapphus, slipning spackling målning av trapp, samt målning av tak och väggar.
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Byta ut dåliga gummihandtag på metalltrappräcke.
 • Carina bad om offert för Bygg & hantverkare - Trappor
  Vi har en trappa i ett radhus som förbinder två våningar. På översta våningen la vi nya trägolv när vi flyttade in för 20 år sedan. De som lade golven glömde ta hänsyn till trappan som börjar dela på sig. De översta tre trappstegen flyttar...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.